Preverite modele pnevmatik Pirellir

Radialna konstrukcija karkase

Patentirana tehnologija omogoča, da se struktura sprednje in zadnje pnevmatike doseže z uporabo radialne karkase in enoslojnega pasu iz jekla.

Odvisno od smeri kotaljenja pnevmatike se pas obodno navije okoli karkase in daje kot blizu 0°.

Prednosti uporabe jekla so njegova izjemno visoka togost in možnost prilagajanja razmika navitij, s čimer se razlikuje porazdelitev togosti od rame do temena.

Konstrukcija z radialnim križnim pasom

Glavna razlika od tračne konstrukcije je, da je struktura trupa v tem primeru radialna.

To pomeni, da so njeni kabli radialno oviti okoli pnevmatike, od enega roba do drugega, kar daje velike prednosti v smislu stabilnosti v ovinkih, zmanjšane teže in zmogljivosti pri visokih hitrostih.

Konstrukcija s pristranskim pasom

Struktura je sestavljena iz običajnega trupa in pasu iz dveh ali več prekrižanih plasti.

Razlika med karkaso in trakom je določena z različnimi cilji, ki naj bi jih izpolnjevali in posledično so v konstrukciji uporabljeni različni materiali.

Pas je izdelan pretežno iz armida in njegova funkcija je zmanjšati dinamične deformacije, ki jih povzročajo centrifugalne sile, medtem ko karkasa pnevmatiki zagotavlja njeno togost in nosilnost.

Prečna konstrukcija

Označena tudi kot običajna ali x-vložna pnevmatika. Glede na različne specifikacije hitrosti in obremenitve je karkasa pnevmatike strukturirana z uporabo dveh ali več prekrivajočih se plasti.

Vsaka plast je izdelana iz tekstila, prevlečenega z gumo, kot prekrivanja pa je zasnovan tako, da pnevmatika ustreza zahtevanim dinamičnim karakteristikam.