Preverite modele pnevmatik Metzeler

Konstrukcija gume

Primeri in razlaga glavnih lastnosti pnevmatik Metzeler za motorna kolesa

Križna konstrukcija

To ogrodje je znano kot običajna ali križna konstrukcija. Narejeno je iz prekrivajočih plasti tkaninskih trakov, prevlečenih z gumo.

Njihovo število in material, iz katerega so izdelani, se lahko razlikujejo glede na različne dinamične lastnosti, specifikacije hitrosti in obremenitve.

Radialno z jeklenim pasom 0°

Patentirana tehnologija.
Enoslojni pas je ovit okoli oboda v smeri kotaljenja pnevmatike in doseže kot blizu 0°.

Prednosti jeklenega pasu 0° je v njegovi izjemno visoki togosti.

S pristranskim pasom

Ta vrsta strukture je sestavljena iz običajnega trupa, ki ga prekrivata dve ali več prekrižanih plasti, imenovanih pristranski pas.

Razlika med karkaso in jermeni je v materialih, iz katerih so izdelani, in njihovem obsegu: karkasa mora predvsem dati pnevmatiki njeno togost in nosilnost, medtem ko je funkcija jermena, ki je pogosto izdelan iz aramidnih vlaken, zmanjšanje dinamične deformacije, ki jo povzroči s centrifugalnimi silami.

Radialno s pristranskim pasom

Ta vrsta konstrukcije je sestavljena iz radialnega trupa, nad katerim je poševni pas. Glavna razlika od pnevmatike s prečnim pasom je v strukturi karkase, ki je v tem primeru radialna. To pomeni, da so njeni kabli radialno oviti okoli pnevmatike, od enega roba do drugega.

Na ta način je mogoče izdelati pnevmatike z nizkim presekom, ki dajejo velike prednosti v smislu stabilnosti v ovinkih, zmanjšane teže in zmogljivosti pri visokih hitrostih. Ima izredno visoko togost, ki omogoča prilagajanje razmika navitja pasu za ustvarjanje različnih stopenj togosti.

Tehnologije gume

Interact™: navijanja jeklene vrvice z več napetostmi

Interact™ je modularna tehnologija navijanja jeklene vrvice z več napetostmi, ki pnevmatikam Metzeler omogoča najboljšo zmogljivost v vseh pogojih. Na delovanje zmesi tekalne plasti vpliva togost strukture. Kilometrina, oprijem, vodljivost … diferencirano napenjanje jeklenega pasu pod zmesjo tekalne plasti zagotavlja prilagojeno zmogljivost, točno tam, kjer je to potrebno, kar zagotavlja največjo prilagodljivost različnim stilom vožnje.

Metzeler napredno navijanje

“Metzeler Advanced Winding” je patentiran sistem za optimalen razmik med vrvicami jeklenega traku 0°. Na določenih delih pnevmatike so jeklene vrvice navite z različnimi razmiki, odvisno od zahtev zmogljivosti na določenem delu pnevmatike. Tako na sprednji kot zadnji pnevmatiki je razmik v predelu temena večji za zagotavljanje večje elastičnost in blaženja. Za dele pnevmatike, ki se uporabljajo za srednji nagib, je povečana togost za izbojšano podporo hitremu zavijanju. Na ramenskem delu zadnje pnevmatike je razmik spet širši za boljšo kontrolo in nadzor pri vožnji pri polnem nagibu.

Kontura z več polmeri

Inženirska tehnologija za konturno oblikovanje, namenjeno visoko zmogljivi vožnji. Konturna ukrivljenost se razlikuje med temenom in ramenskim delom, zaradi zagotovitve najbolj intuitivnega in učinkovitega  oprijema. Območja krone in ramen imata ostrejši radij za hitrejše in natančnejše upravljanje (krona) in varnejše kontrole stabilnosti (rame). Širši radij označuje bočno območje, kar zagotavlja večjo kontaktno površino za izboljšano stabilnost v ovinkih.

Sistem pasov Metzeler

»Metzeler Belt System« ali »Sistem pasov Metzeler« je Metzelerjeva patentirana tehnologija za diagonalni pas na križnih pnevmatikah. Ta modularno konstrukcijska tehnologija resnično omogoča prilagajanje različnih velikosti gum posebnim potrebam kolesa za vrhunsko stabilnost. To pomeni, da sta teža in zmogljivost pnevmatik posebej razviti za bolj tradicionalno oblikovana, a zmogljiva kolesa, kar izboljša njihovo dinamično zmogljivost.

MBS-radialno

Ta simbol označuje pnevmatiko z radialno karkaso in diagonalnim pasom, ki uporablja tehnologijo MBS. Radialna karkasa omogoča konstrukcijo pnevmatike z nizkim presekom za večjo stabilnost v ovinkih in manjšo težo, medtem ko diagonalni pas omejuje deformacijo pnevmatike pri visoki hitrosti.

Kontura z enim polmerom

Posebna oblika pnevmatike, razvita za prilagojena potovalna kolesa, za katero je značilna linearna oblika. Profil jespecifičen zlasti za težje modele motociklov. Široka krona zagotavlja veliko udobje in stabilnost pri vseh hitrostih. Okroglo stransko območje konture zagotavlja zelo linearno in enostavno rokovanje.

Tehnologija konturnega modeliranja

Napredna tehnologija oblikovanja konture pnevmatike je prilagojena za visoko zmogljiv stil vožnje na sodobnih kolesih. Komplementarni profili sprednjih in zadnjih pnevmatik so optimizirani tako, da imajo različne konture, vendar je vsaka od njih optimizirana za ujemanje pod enim kotom nagiba. Končna konturna zasnova kompleta predstavlja najboljše obnašanje za vsak stil vožnje in vsa sodobna kolesa: predvidljivost, povratne informacije o meji oprijema in stabilnost v ovinkih.

Jekleni radialni

Inovativna konstrukcija traku z enim slojem jeklenih vrvi, ovitih pod 0° okoli radialnega trupa. Patentirana tehnologija Metzelerja za sprednje in zadnje visoko zmogljive pnevmatike. Jeklo ima večjo togost kot tradicionalni uporabljeni tekstilni material in tudi zmanjša težo pnevmatike. Jekleni radialni pas zmanjša dinamično deformacijo pnevmatike pod centrifugalnimi silami, kar daje pnevmatiki odlično stabilnost pri visokih hitrostih. Jeklo je odličen prevodnik, zato zagotavlja enakomernejšo porazdelitev toplote, kar omogoča večjo kilometrino in bolj enakomerne karakteristike obrabe.

Dymatec™

Najnovejša Metzelerjeva tehnologija, Dymatec™, uporablja spremenljive kote kanalov in globine dezena po celotni pnevmatiki. Dymatec™. Zagotavlja najbolj enakomerno obrabo v celotni življenjski dobi pnevmatike.

Hyperbase™

Hyperbase™ je 3D tekalna plast iz več zmesi in zagotavlja dosledno gumijasto plast pod glavnim vzorcem tekalne plasti. Ta osnovna plast vpliva na dinamično moč in motoristu zagotavlja znatne prednosti.

Kapa&osnova

Ta 3D postavitev tekalne plasti iz več zmesi je sestavljena iz sredinskega traku, ki se razteza pod stransko zmesjo(-i) tekalne plasti. Cap&base zagotavlja pomembne prednosti – zlasti togost pnevmatike v celotnem življenjskem ciklu. Glede na to, kje in kako se pnevmatika uporablja, zagotavlja hitro segrevanje ramenskega dela pnevmatike, hkrati pa zagotavlja maksimalno toplotno stabilnost.